Tuesday, July 14, 2009

nyeh..nyeh..nyeh..

sejak tgk cite p.s i love u, aku mcm teringin nak buat kerja lain, nak reka kasut, reka handbag, jadi mak andam ke, jadi designer, photographer, pelukis baju, artis (cheh ini xboleh blah) atau pon ape" keje yg aku minat nak buat, maksud aku sumber rezeki aku tu adalah keje yg aku akan rase teruja tiap kali nak buat, biar pening mcm mane pon semangat keje tu still tinggi. keje yg boleh buat rase puas walaupon penat, tekanan tapi hasil yg mengembirakan sbb aku mmg suke nak buat keje tu. ade jgk dulu terfikir nak jadi pelukis untuk botol terpakai, maknenyer collect botol terpakai yg agak pelik, aneh atau paling tidak plain dan paint botol tu untuk jadi hiasan..hmm..
tapi aku bersyukur kerja aku sekarang banyak bantu aku untuk belajar tentang masa depan dan pengalaman yg tak semua org dapat. cume aku rase kurang sesuatu, iaitu sifat teruja dan rase puas, paling tidak pon aku mengaharap untuk dapat kerja kerajaan.

++manis2pahit++

3 comments:

FaRaZuRa gHaZaLi said...

aku keje kerajaan. tp dah tak larat nak keje sebab aku rasa cam bukan keje ngan kerajaan tp keje di bawah org yg lain. swasta pon ada, dok jadi kuli beruang. isk.
kita syukur je la ngan ape kita ada. 1 hari nanti, bila kta sume dah boring dan pencen, kita bukak boutique sama nak? dengan the singles. tp time tu dah jd the singles veteren.
aku minat fashion n andaman. ko pon, eena pon. dayah pon aku rasa. sebab dia pon gedik jugak.
time tu mesti impian the singles or the gediks (nama baru eena letak) tercapai. kan?
(dah cam karangan surat kirirman langsung tak rasmi dah ni)

HidupItuManis said...

haha..aku gelak jer bace ni..
tapi mmg la, aku skang tgh nak kumpul brush makeup..cheh..tue nnt kite labur sesame bukak butik, kite letak name the singles v, v for veteran, dan aku suke nak lukis henna kat tgn org..ko kalo nak meh aku buatkan free, tapi beli inai sendiri..hehe

FaRaZuRa gHaZaLi said...

aku lak suke memekap muka org ngan memotong rambot wpn tak de skil yg pro...haha