Sunday, February 1, 2009

Berpisah...So Sad :-(

1st day...
Pagi ni aku tersedar, dan terus teringat ape yang aku buat dan jadi sepanjang hari semalam. Air mata turun setitik .......dan setik...laju...dan bila aku teringat aqil ajak aku balik...aku x dpt nak kawal sedih aku...

Semalam....
Sepanjang pagi sampai ke tghari aku mengemas, mop lantai, lap kipas..aku nak pindah dlm keadaan yang tidak menyusahkan ssape terutama kak lang aku.Aku bagitau yong dan family die pon nak ikut same, family kak lang pon nak hantar aku, kak cik plak sibuk mmasak sebab kami akan singgah di rumah die selepas aku hantar barang..4 ptg aku jmp azmi dan die akan tido di rumah kak cik aku smpai hari isnin..thanks abg dtg dari jauh untuk temankan syg...

5 ptg..kami bergerak ke rumah baru aku, tak jauh mane, tapi aku ttp tak boleh peluk aqil bile mlm aku rase sunyi nnt...nnt aku akan tinggal berdua dgn kak ida, rumah tu sederhana besar, utk org bujang mcm kami ni mmg selesa, tingkat 3 dan kene naik tangga, harap2 trun la kilo bdn lps ni..settle pembayaran, kunci, angkat barang, kami gerak ke rumah kak cik, aku tumpang tido umah kak cik sampai isnin.

Family yong balik dulu mlm tu, lepas tu kak lang bersiap nak balik, aku dah mula sebak, aku rase bersalah plak dan aku tau aku akan rindukan anak-anak die..Aku peluk kak lang, minta ampun maaf, halalkan makan minum aku, dan ckp terima kasih sbb jage aku..tak tau kenape rase sedih sgt dan tak malu sebab nangis depan azmi dan mak mentua kak lang yang ikut same..sedih....yasmin dan aqil peluk aku, aqil ckp kat aku dah la maksu, knape nangis...dieorg turun tangga, ttibe aqil naik balik dan cari aku ajak balik, mase ni air mata aku turun laju lagi dan aku peluk die kuat", maksu tinggal sini aqil, nnt jgn nakal" yea..dan die mcm faham dan tinggalkan aku..Part ni yang aku akan ingat time aku sunyi..

Mlm tu aku hanya mngadap pc, tgk facebook, friendster, tgk blog, cari ubat kurus badan..termenung dan terus tido....

Pagi ni hilang lagi kkuatan aku...menangis lagi...asmida, please jgn sedih lagi..untuk ssuatu yang baru kite perlukan korbankan ssuatu..dan kite bukan nyer kehilangan mereka cume kita berjauhan dari mereka...Insyaallah aku akan kuat...Terima kasih kepada keluarga aku atas pertolongan, kegembiraan, kesusahan dan yang aku nampak sgt sekarang ni KASIH SAYANG mereka..Terima kasih azmi sbb sudi temankan,mmbantu dan gembirakan hati syg dan yang aku nmpak skrng ni family aku dah menerima dia....

Emak, abah...aku nak call skrng....

p/s : aku mmg sensitive dari dulu lagi bile time berpisah, bukan dgn keluarga saje tetapi dgn kawan" yang rapat pon same...mungkin kawan" aku ramai yang dah faham...

++manis2pahit++

3 comments:

norbaity kamal bahrin said...

mestila aku sedih bace entry ko ni...aku pun penah rasa bnda yg sama...sminggu cam hilang sesuatu...hope u getting better soon dear..

HidupItuManis said...

aku dah rase ok...tapi kan pelik tak aku still Xjmp housemate aku sejak aku pindah...aku balik keje, die tak de lagi, aku dah tido die baru blk, aku pegi keje die still bersiap dlm bilik,toilet die dlm bilik.mmg ssh la nak bertembung.. cuti ni baru nmpk muke kot..

norbaity kamal bahrin said...

heheeh...tak mo sedih2 lg tau...aku pn cam ko gak hari tu..tp skrg aku da ok...
biasala tu, kate dok umah bujang...aku ng budak umah aku pun bukannya sume sebulu..
yg sorang tu haram jek..
tp diam suda..jgn dia kacau hidup aku, aku pun tak kacau dia...
cool babe...