Sunday, January 11, 2009

Menjawab tagged

Mari menjawab tagged dari Kak Ida

Link to your tagger and post these rules on your blog:
Share 7 facts about yourself on your blog, some random some weird.
Tag 7 people at the end of your post.
Leave your names as well as links on their blogs let them know that they’re tagged by leaving a comment on their blog..

1. Lambat terkejut
cth : aku terpecah kaca pinggan, org dlm umah sibuk lari ke dapur tanya kenapa..dlm 30 saat baru aku bukak mulat..nada menjerit kecil..arrrrghh pingan pecah..
banyak lagi la insiden yang lambat terkejut...

2. Takut dgn cicak
Xsuke la geli tgk cicak, banyak kejadian yang melibatkan cicak sampai jadi fobia. cth : cicak masuk dlm kain sekolah, mati dalam beg sekolah, cicak jatuh atas kepala, cicak kat lubang tandas, cicak masuk dlm beg plastik smpah dan Xperasan mase nak ikat sampah cicak tersimpul tmpat ikat...yerkkkkk...cite ni pon rase mcm cicak lalu kat kaki jer..Kalo kat toilet awam ade cicak, sanggup tahan hajat dan keluar ccepat. Cicak ni mcm tau jer org yang X suke die, siap kepale tegak mcm melawan..

3. Langkah longkang
Rase tak confident jer nak langkah longkang, padahal kkadang longkang tu lebar sekangkang kera jer..

4. Malas nak drive
Sebenarnya kalo boleh Xnak drive sendiri. Selalu berangan kalo ade duit lebih nak upah org drive kan. Jika ade duit lebih yang dah tak tau nak buat ape la....

5. Tido dengan hp
Bende ni biase la org lain pon buat, tapi aku akan jadi Xbiase kalo hp Xde kat sebelah aku time nak tido..aku sekarang tgh cube nak jauhkan hp dari kepala..makne nyer kene kurangkan bercakap sebelum tido, kurangkan senaman jari untuk sms dan kene beli jam loceng untuk bgn pagi..

6. Menyuruh org bace fikaran
Ade masenye aku malas nak menyembang atau cerita berita yang aku dapat dan menyuruh rakan-rakan & keluarga fikir sendiri ape yang aku patut sampaikan..sebab nya ttbe datang malas bercakap..perbincangan aku akan dimulakan dan berakhir dengan, ko nak tau tak...hmm..ko bace la fikaran aku, malas la nak bercakap..mcm mane yer nak buang tabiat buruk ni..aku pon tak suke kalo org lain buat kat aku mcm ni..

7. Susah nak ingat name org dan arah jalan..

Aku tak tau la kenapa, nak kate minum air ade semut selalu, jarang sgt la.mungkin X semua org same, mgkn aku senang ingt kat bende lain..atau pon aku ditakdirkan untuk senang faham tapi susah nak ingat, sebab tu dari kecik aku suke matematik sebab banyak soalan yang kene faham baru boleh selesai..

Terjawab sudah...sebenarnya aku Xpasti ape yang aku jawab ni bersesuaian dengan soalan atau tak.xkesah la, janji buat..

Tak tau nak tagged sape plak..hmmmm..

++manis2pahit++

11 comments:

Erieq said...

sama2 saya pun taksuka kena drive huhu

naMie said...

ahaaa....tag dan tag....hahaha...sabar...dan sabar.... :D
ley kenal...haha...

HidupItuManis said...

to erieq : mane boleh org lelaki Xsuke drive..suke Xsuke kene drive jgk..hehe.. boleh tak alasan nak kawin cepat sebab malas drive kete??huhu

HidupItuManis said...

to namie : boleh jer berkenalan.tapi takut la tgk tengkorak tu, nnt masuk dlm mimpi plak..

sickchild said...

dahsyat gak eh ko ni.
kalah aku.

HidupItuManis said...

bahagian mana yang dasyat nye??

norbaity kamal bahrin said...

g tak ainil kawin nti???

MaDihays{Ida} said...

seriau nak langkah longkang?
pernah ade pengalaman terjun longkang ker?

HidupItuManis said...

to baity : InsyaAllah pegi..ko prgi X?

HidupItuManis said...

to madihays(ida) : saya Xingt la mase kecik penah ke X jatuh longkang, tapi dah besar ni Xpernah.cume Xtau la kenapa jadi takut..

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

salam
jemput add my blog
www.myadha.com

ADHA