Tuesday, October 13, 2009

Open House dah nak habis

Hujung minggu terdekat ni mmg minggu last org kite nak buat open house, last utk mkn free, last mkn bebanyak sebelum diet sbb bulan syawal dah nak habis.Aku konon azam nak buat puasa 6, tapi nampak gaya dapat 2 hari je sbb kene berehat dgn alasan wajib berehat. Sabtu ni kene balik Langkap, sbb Raden Maizatul Aimi (amek ko name penuh) kawin. Mungkin aku ikut Poyang, tak pon Noly (bakal berkahwin jgk) dan Laish. Ramai betul org nak kawin ye..Jumaat ni dpt cuti free Raya Deepavali.

errmmm..latest schedule diet aku, mcm tunggang langgang jer. Sorry ms kahaktui, aku mcm x ikut sgt la.
Jumaat - Lupe plak mkn ape, nnt aku refresh
Sabtu - Pagi tu dlm pukul 12(pagi ke),mkn roti dgn dutch lady strawberry flavoured milk, dlm pkul 3 ptg open house umah yong, mkn semangkuk kecil spagethi, then open house umah kak lang plak, petang sket mkn mee kari dgn kuih bakwan (makanan indonesia mcm cucur je aku rase).
Ahad - pagi aku dah mkn nasi impit dgn rendang, tghari x mkn, tido sampai kene marah dgn mak, pastu bgn nak pegi open house umah Kak Su dlm 4ptg, open house umah die yg tergugat nafsu, banyak betul menu, memacam ade tapi aku kan kene diet T_T, nangis pon byk je aku mkn ari tu, so 1st round aku amek sesenduk nasi minyak warna warni dgn seketul kecil daging kurma, seketul kecil ayam masak merah dgn sayur jelatah dan 2cucuk sate ayam.lepas tu rehat kan perut, 2nd round amek semangkuk kecil laksa johor (sedap ok), tapi mkn sket je sbb xlarat dan agih"kan kat mak suruh habiskan(dari kecik mmg suke buat mcm ni), pastu ade dadih aku amek la rase sebekas (sedap jgk). Ingtkan dah nak balik umah, pastu ttbe kene pegi umah Mak Cu mak sedare aku, die buat laksa dgn ape ntah, aku xmkn sbb dah x larat, tersandar kat sofa dgn anak buah dan abg ipar, mls nak join org ppuan bercakap.
Isnin - kene kerja, since mak aku ade kat sini, mak bekalkan semangkuk kecil mee goreng, balik kerja rase lapar so beli soto, sedap gak soto kat situ cume bergedil die aku buang x sedap goreng mcm pakai minyak goreng ikan.

hahaha.panjang kan, padan muke sape yg bace

++manis2pahit++

2 comments:

Farfar Ghazali said...

woi.
nafsu ko masih tak terkawal. kene buat pengisian mengawal nafsu dulu. stage 1. baru boleh proceed pada stage 2, pengawalan minda. susah kan?

HidupItuManis said...

haha.ok miss kahaktui.nnt jgn lupe bebel kat aku.aku nak jogging la, lagi best sambil cuci mate.