Friday, October 9, 2009

thebiggestloser ~ nak masuk jgk la

setelah dibebel oleh fara, aku mmg kene la hupdate blog ni.aku bukan ape, mcm xde idea nak taip, sejak badan dah penuh lemang, rendang, ketupat, nasi impit, ayam masak merah mak plng sedap, dan makanan raya lain kat umah eena mkn dua kali mee goreng dgn apentahmakanan yg kuah mcm masak lemak kuning pastu mkn dgn nasi impit, lodeh kot.ermmm..badan jadi berlemak, mls, idea kering, otak tepu fikir nak mkn jer, suar dah sendat dan last terkezut time timbang kat umah ainil berat naik mendadak 3kg..omg.
bengang..sbb aku mmg dah rase berat bertambah tapi still tambah mkn, dlm hati fikir raye setahun sekali, dan amek ko sekali naik 3 kilo, mmg setahun sekali.
so pada eena dan fara dan azmi aku mengadu domba, nak diet, nak kurus, ajar aku diet, pakse aku mkn siket, bagi aku kaunseling, terapi, nak mkn ubat kurus la, nak amek jamu la, nak mkn nasi basi la, nak muntahkan makanan la, nak jogging malas.ttbe je aku dpt free fitness advisor, jeles x korang dari miss kahaktui(bukanNamaSebenar) dan miss cendawan (bukanNamaSebenar). ilmu miss kahaktui banyak, so aku follow ape yg die suggest, ape yg die pernah buat, slim but still keep on maintain with 2 important thing yg dah ade.hahaha..
i will try my best for my target. target nak pakai baju kebaya putih kerawang yg dah lame x pakai, dan jeans azmi bagi time gf die kurus sket dan sekarang dah x muat.jom nangis...

start form this early week, selasa aku cube puase 6 dulu.tapi mmg dah tau tak sempat abis puase 6.esok sabtu nak try timbang semula.harap turun la sekilo.
aku nak update la cara diet, mane tau berjaya boleh jadi catatan kejayaan.kalo x berjaya, boleh jadi kajian bahagian mane yg aku slh.
mybiggestloser dietary :
Selasa -6/10/09
Puasa, berbuka mkn 1/2 portion nasi goreng cili padi(tiru menu eena), dgn keropok lekor seringgit, air kelapa
Rabu - 7/10/09
Puasa, berbuka mkn 1/2 portion nasi goreng(saket perut sbb panaskan yg semalam), dgn keropok seringgit, air soya
Khamis - 8/10/09
Bfast mkn kuih 2ketul, mee goreng sepinggan x habis sbb xsedap, kopi ais
Lunch mkn 1/2 pinggan nasi putih, ikan goreng dgn sayur bayam air (bening kot org jawe ckp), limau ais
Ptg mkn 1/2 pinggan mee goreng, sirap
Malam minum susu strawbery (saranan miss kahaktui)
Untuk hari ni, nnt aku update.Sabtu nak timbang target aku nak buang 5kilo lemak.sekian

Jeans yg dah x muat..sedih



Kebaya putih yg kene simpan dlm almari, mase ni pon dah start gemuk

++manis2pahit++

2 comments:

Farfar Ghazali said...

yesss...akhirnye ko update jugak ye miss pelepat.
aku dah semak makanan ko tu. ok je. tapi kalo boleh, dah makan berat kan malam tu ko bukak posa, jangan amek snek (kopok lekor). singgit tu. ada 5. banyak ye asmida. sebab ko dah makan makanan berat, ok. beli singgit, makan 1. tak pe. yang lebihbagi akak rumah kau. hehe. tak pon bagi noni. membazir tak baik, sedekah dapat pahala. sekian.

HidupItuManis said...

akak rumah aku, seminggu sekali baru jmp.terbukti ko la miss kahaktui.